Studentermedhjælper løn i Danmark - hvad kan jeg tjene?

Hvad kan du forvente at få i løn som studentermedhjælper i Danmark ? Vi ser nærmere på unges lønforhold under ansættelse.

At arbejde som studentermedhjælper kan være meget givende forhold til både joberfaring og økonomi. Typisk er en studentermedhjælper lønnet lavere end fastansatte. Timelønnen som studentermedhjælper afhænger af flere forskellige faktorer:

Mandlig studentermedhjælper arbejder

Offentlig ansat studentermedhjælper løn

Offentligt ansatte studentermedhjælpere modtager generelt en lavere løn end privatansatte. Som offentlig ansat studentermedhjælper, vil du dog tit indgå i en overenskomst, der sikrer at alle studentermedhjælpere i den pågælgende sektor får den samme løn.


Brugere af Menti tjener typisk mellem 120 og 250 kr. pr. time.

Opret en profil allerede i dag.


I det offfentlige arbejder man med de såkaldte løntrin. Jo højere løntrin man er på, des højere løn får man pr. time. Som ung medhjælper i det offentlige, starter man på løntin 1, hvilket svarer til en timeløn på ca. 130 kr.


Det er tit muligt at rykke yderligere løntrin op over tid. Det betyder, at du efter nogle års ansættelse typisk vil modtage en højere løn end da du startede på jobbet.

Kontakt evt. din fagforening, hvis du er i tvivl omkring løn og løntrin i det offentlige.


Kvinde arbejder med computer


Løn som privatansat studentermedhjælper

Private virksomheder tilbyder generelt en højere løn end det offentlige. Typisk ligger lønnen fra 10-30 kr. over lønnen i det offentlige. Lønninger fra 140-170 kr er ikke usædvanlige i det private, men der kan være stor forskel fra brancehe til branche.


Flere forskellige brancher mangler for tiden arbejdskraft i Danmark, f.eks. IT-branchen, så der vil lønnen for en studenmedhjælper typisk være højere.


Inden du søger job, kan du med fordel undersøge hvilke brancher og virksomheder i Danmark, der mangler arbejdskraft og løbende søger nye studentermedhjælpere.



Unge studenmedhjælpere på række


Ansvar som studentermedhjælper

Som nyansat studentermedhjælper bør du være opmærksomhed på dit ansvarsområde og om det stemmer ovenens med dine forventninger.


Hvis du har nogenlunde samme ansvar som de fastansatte på din arbejdsplads, kan du med fordel holde et møde med din leder og bede om mere i lønningsposen.

Over tid vil du få mere ansvar på din arbejdsplads, og dermed er du også beretiget til en højere løn end da du startede som studentermedhjælper.


Ung mand på sofa


Geografisk placering - hvor arbejder du som studentermedhjælper?

Lønnen i de større byer som f.eks. København, Århus og Odense er generelt højere end lønnen i de mindre byer. Det skyldes bl.a. at mange store virksomheder ligger i de større byer. Derudover er dyrere at leve i de større byer, og at der generelt er større efterspørgsel på arbejdskraft i de store byer.


Få et studiejob som underviser og bestem selv din løn


Overvej med dig selv, om du er villig til at pendle 30 minutter mere for at tjene en højere timeløn og nedskriv eventuelle fordele og ulemper ved det kommende job.

Oversigt over løn som studentermedhjælper

Nedenfor vises en kort oversigt over hvad du kan forvente at tjene som studentermedhjælper pr. time. Bemærk at tallene er variable og at ovenstående har direkte indflydelse på den løn du kan forvente at tjene.


Offentlig ansat studentermedhjælper : Fra 120,- til 140,- pr. time.


Privat ansat studentermedhjælper : Fra 140,- til 180,- pr. time.


Af Thomas Jensen, skribent

Tilbage til artikler

Læs også

De 5 mest dødbringende former for kampsport

Gå og spis dig slank - og hold vægten

Find en kampsportstræner i København

Kampsport - hvilke typer findes der ?



Udvalgte undervisere

Mikkel Kristensen

4400 Kalundborg

Pris 250 kr. / time

Vis profil Kontakt